Banh mi
recipe
City Gross
35 min

Banh mi

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

227,80 kr

Ingredienser

  • 300 g morötter
  • 0.5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 500 g fläskkarré
  • 2 msk färsk ingefära
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 5 msk japansk soja
  • 2 msk honung
  • 1 tsk chiliflakes
  • 12 st baguetter
  • 4 msk majonnäs
  • 1 tsk srirachasås
  • 0.5 st romansallad
  • 200 g leverpastej

Gör så här

  1. Pickla morötterna. Skala och strimla morötterna fint, gärna med en potatisskalare.
  2. Blanda samman ättika, socker och vatten, rör samman med morötterna och låt stå tills det är dags att äta.
  3. Skär karrén i skivor och sen i strimlor och lägg i en plastpåse. Häll i riven ingefära, riven vitlök, soja, honung och chiliflakes. Blanda runt väl. Stek i omgångar tills köttet är krispigt och har fått fin färg.
  4. Tillaga baguetterna enligt anvisningarna på paketet.
  5. Rör samman majonnäs och sriracha. Dela upp salladen och lägg på ett fat.
  6. Skär upp baguetten och bred ut leverpastej och majonnäs, fortsätt med salladsblad, morötter och kött.
  7. Servera.
Tips från oss

Banh mi är en vietnamesisk macka med grillad fläskkarré och syrade grönsaker. Vi gör som vietnameserna själva och brer leverpastej i mackan för att få den extra god

Varnings ikonAnslutningsproblem