
Banh xeo, vietnamesiska pannkakor med hoisinfläsk & limedressing
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
Pannkakor
- 300 g rismjöl
- 1 tsk torkad gurkmeja
- 1 tsk socker
- 1 tsk salt
- 1 burk kokosmjölk
- 2.4 dl vatten
- 4 msk rapsolja
- bakplåtspapper
- 2 dl hoisinsås
- 1 st röd chili
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st aubergine
- 500 g grillfläsk
- 1 st gurka
- 0.5 st knippe salladslök
- 2 st morötter
Limedressing
- 2 st schalottenlökar
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st röd chili
- 2 st lime
- 2 msk fisksås
- 1 msk socker
- 3 msk vatten
- 1.5 dl koriander
- 1.5 dl mynta
- 1 ask ärtskott
Gör så här
- Vispa samman rismjöl, gurkmeja, socker, salt, kokosmjölk och vatten i en skål. Vispa till jämn smet. Låt den sen vila i 30 min. Hetta upp 1 msk olja i en stor panna. Fördela ca 1 dl pann-kakssmet i pannan och rör den i cirkelrörelser tills smeten är jämnt fördelad. Det ska bli en tunn pannkaka. Stek pannkakan tills botten fått lite färg och stannat. Stjälp upp på ett bak-plåtspapper.
- Rör samman hoisinsås med fint hackad chili och pressad vitlök.
- Skär aubergine i skivor. Grilla den och fläsket på indirekt värme tills det börjar få lite färg. Pensla på såsen och grilla allt klart.
- Strimla gurka och salladslök. Skala och strimla morötterna.
- Skala lök och vitlök och finhacka. Kärna ur chilin och finhacka. Pressa saften från limen och rör ner tillsammans med fisksås, socker, vatten, lök, vitlök och chili i en skål.
- Servera pannkakorna med alla tillbehör, limedressing, färska örter och ärtskott.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna