Banh xeo, vietnamesiska pannkakor med hoisinfläsk & limedressingBanh xeo, vietnamesiska pannkakor med hoisinfläsk & limedressingBanh xeo, vietnamesiska pannkakor med hoisinfläsk & limedressingCook Time: Yield: 4Ingredients:rismjöltorkad gurkmejasockersaltkokosmjölkvattenrapsoljabakplåtspapperhoisinsåsröd chilivitlöksklyftorauberginegrillfläskgurkaknippe salladslökmorötterschalottenlökarvitlöksklyftaröd chililimefisksåssockervattenkoriandermyntaärtskottInstructions:
  1. Vispa samman rismjöl, gurkmeja, socker, salt, kokosmjölk och vatten i en skål. Vispa till jämn smet. Låt den sen vila i 30 min. Hetta upp 1 msk olja i en stor panna. Fördela ca 1 dl pann-kakssmet i pannan och rör den i cirkelrörelser tills smeten är jämnt fördelad. Det ska bli en tunn pannkaka. Stek pannkakan tills botten fått lite färg och stannat. Stjälp upp på ett bak-plåtspapper.
  2. Rör samman hoisinsås med fint hackad chili och pressad vitlök.
  3. Skär aubergine i skivor. Grilla den och fläsket på indirekt värme tills det börjar få lite färg. Pensla på såsen och grilla allt klart.
  4. Strimla gurka och salladslök. Skala och strimla morötterna.
  5. Skala lök och vitlök och finhacka. Kärna ur chilin och finhacka. Pressa saften från limen och rör ner tillsammans med fisksås, socker, vatten, lök, vitlök och chili i en skål.
  6. Servera pannkakorna med alla tillbehör, limedressing, färska örter och ärtskott.
Banh xeo, vietnamesiska pannkakor med hoisinfläsk & limedressing
recipe
City Gross
90 min

Banh xeo, vietnamesiska pannkakor med hoisinfläsk & limedressing

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Pannkakor

  • 300 g rismjöl
  • 1 tsk torkad gurkmeja
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2.4 dl vatten
  • 4 msk rapsolja
  • bakplåtspapper
  • 2 dl hoisinsås
  • 1 st röd chili
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st aubergine
  • 500 g grillfläsk
  • 1 st gurka
  • 0.5 st knippe salladslök
  • 2 st morötter

Limedressing

  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st röd chili
  • 2 st lime
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk socker
  • 3 msk vatten
  • 1.5 dl koriander
  • 1.5 dl mynta
  • 1 ask ärtskott

Gör så här

  1. Vispa samman rismjöl, gurkmeja, socker, salt, kokosmjölk och vatten i en skål. Vispa till jämn smet. Låt den sen vila i 30 min. Hetta upp 1 msk olja i en stor panna. Fördela ca 1 dl pann-kakssmet i pannan och rör den i cirkelrörelser tills smeten är jämnt fördelad. Det ska bli en tunn pannkaka. Stek pannkakan tills botten fått lite färg och stannat. Stjälp upp på ett bak-plåtspapper.
  2. Rör samman hoisinsås med fint hackad chili och pressad vitlök.
  3. Skär aubergine i skivor. Grilla den och fläsket på indirekt värme tills det börjar få lite färg. Pensla på såsen och grilla allt klart.
  4. Strimla gurka och salladslök. Skala och strimla morötterna.
  5. Skala lök och vitlök och finhacka. Kärna ur chilin och finhacka. Pressa saften från limen och rör ner tillsammans med fisksås, socker, vatten, lök, vitlök och chili i en skål.
  6. Servera pannkakorna med alla tillbehör, limedressing, färska örter och ärtskott.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem