Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Matgeek - Burnt EndsMatgeek - Burnt EndsMatgeek - Burnt EndsCook Time: Yield: 4Ingredients:fläsksidavitlökspulverlökpulverpaprikapulversaltsvartpepparsenapspulverflaska BBQ-såsInstructions:
  1. Ta bort svålen på fläsksidan. Blanda kryddorna i en skål.
  2. Skär fläsksidan i kuber och häll över kryddorna. Massera in kryddorna i köttet.
  3. I en klotgrill lägger man två rader med briketter runt om kanten. Därefter tänder man i ena änden. I mitten av grillen kan man med fördel sätta in en folieform för att samla upp fettet som droppar ur köttet.
  4. Lägg gärna på en bit rökved av hickory, äpple, körsbär eller annat som du föredrar och som får ge extra smak till köttet.
  5. Lägg köttet på gallret, men inte rakt ovanför briketterna så de får så lite direkt värme som möjligt. Stäng locket och reglera syretillförseln så man får en temperatur om cirka 100-120 grader.
  6. Låt köttet få röksmak under ett par timmar och öka därefter värmen till cirka 140-150 grader.
  7. När köttet blivit fastare och det droppar ur en hel del fett kommer det också att börja få färg. Se till att vända det ibland så att det får yta på flera sidor.
  8. När köttet har ordentlig yta, gärna på gränsen till bränt, tar man ut det ur grillen och blandar det med BBQ-sås i en folieform. Det vara så mycket sås att det blir ett lager runt om varje köttbit. Ställ tillbaka folieformen på grillen så den karamelliseras och det blir ett kladdigt lager runt varje köttbit.
  9. Ta av från värmen och servera direkt. Antingen bara som det är eller med lite färskpotatis och en god sallad.
Matgeek - Burnt Ends
recipe
180 min

Matgeek - Burnt Ends

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 500 g fläsksida
  • 2 msk vitlökspulver
  • 2 msk lökpulver
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk salt
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 st flaska BBQ-sås

Gör så här

  1. Ta bort svålen på fläsksidan. Blanda kryddorna i en skål.
  2. Skär fläsksidan i kuber och häll över kryddorna. Massera in kryddorna i köttet.
  3. I en klotgrill lägger man två rader med briketter runt om kanten. Därefter tänder man i ena änden. I mitten av grillen kan man med fördel sätta in en folieform för att samla upp fettet som droppar ur köttet.
  4. Lägg gärna på en bit rökved av hickory, äpple, körsbär eller annat som du föredrar och som får ge extra smak till köttet.
  5. Lägg köttet på gallret, men inte rakt ovanför briketterna så de får så lite direkt värme som möjligt. Stäng locket och reglera syretillförseln så man får en temperatur om cirka 100-120 grader.
  6. Låt köttet få röksmak under ett par timmar och öka därefter värmen till cirka 140-150 grader.
  7. När köttet blivit fastare och det droppar ur en hel del fett kommer det också att börja få färg. Se till att vända det ibland så att det får yta på flera sidor.
  8. När köttet har ordentlig yta, gärna på gränsen till bränt, tar man ut det ur grillen och blandar det med BBQ-sås i en folieform. Det vara så mycket sås att det blir ett lager runt om varje köttbit. Ställ tillbaka folieformen på grillen så den karamelliseras och det blir ett kladdigt lager runt varje köttbit.
  9. Ta av från värmen och servera direkt. Antingen bara som det är eller med lite färskpotatis och en god sallad.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem