Ciderglazad kotlett, grillad spetskål med rostade valnötter & citronvinägrett
recipe
City Gross
35 min

Ciderglazad kotlett, grillad spetskål med rostade valnötter & citronvinägrett

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

224,20 kr

Ingredienser

Rub

  • 2 msk råsocker
  • 1 st röd chili, hackad
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 4 st kotletter med svål
  • 1 st citron

Ciderglaze

  • 0.5 dl äppelcider
  • 1 dl sirap
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 st spetskål
  • 1 st fänkål
  • olivolja
  • flingsalt
  • 50 g valnötter
  • färsk rosmarin

Gör så här

  1. Blanda samman rubben till kotletterna och gnid in köttet.
  2. Koka samman cider, sirap, vinäger och chiliflakes.
  3. Grilla kotletterna i ett par minuter på varje sida, börja sen pensla med glazen. Grilla och pensla tills de är klara. Grilla även citronen.
  4. Dela kålen och fänkålen i klyftor och grilla. Lägg i en skål och pressa över citronen, vänd runt med olja och salta. Rosta valnötterna och krossa dem över.
  5. Servera med hackad färsk rosmarin.

Varnings ikonAnslutningsproblem