Färsk skinka i äpplig rosmarinsås med spenat- och tomatsallad
159.4
Färsk skinka i äpplig rosmarinsås med spenat- och tomatsallad
recipe
City Gross
35 min

Färsk skinka i äpplig rosmarinsås med spenat- och tomatsallad

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 600 g kotlett i bit
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 0.75 dl matlagningsgrädde
  • 2.5 dl vatten
  • 2 krm rosmarin
  • 1 st äpple
  • 2 krm salt
  • 2 st tomater
  • 70 g spenat

Gör så här

  1. Koka potatisen, gärna med skalet på, i lätt saltat vatten.
  2. Skär köttet i skivor och strimla det sen. Skala vitlöken. Stek köttet i smör och pressad vitlök, krydda med svartpeppar.
  3. Pudra över mjölet, rör runt. Rör i grädde, vatten och krydda med rosmarin. Sjud i ca 5 min.
  4. Kärna ur äpplet och lägg ner det i skinksåsen, smaka av med salt.
  5. Skär tomaterna i klyftor, lägg i en skål med salladen.
  6. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem