Fläskfilé med sås och ugnsstekta grönsaker
recipe
Arla
45 min

Fläskfilé med sås och ugnsstekta grönsaker

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
299,40 kr

Ingredienser

  • 400 g potatis
  • 600 g blandade grönsaker/rotsaker
  • 2 tsk Arla® Svenskt Smör
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 500 g fläskfilé
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk Arla® Svenskt Smör
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 2.5 dl Kelda® mellangrädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0.5 st köttbuljongtärningar
  • 1 msk persilja

Gör så här

  1. Börja med grönsakerna: Sätt ugnen på 225 °.
  2. Skala potatis, morötter och lök.
  3. Skär alla grönsaker i bitar eller klyftor.
  4. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen.
  5. Ta ut långpannan.
  6. Lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt.
  7. Stek i mitten av ugnen ca 30 min.
  8. Skär köttet i skivor.
  9. Skala och hacka vitlöken.
  10. Bryn köttet i smör i en stekpanna.
  11. Krydda med salt, peppar och rosmarin.
  12. Vispa ihop grädde, vitlök och senap.
  13. Häll det bredvid köttet i pannan och smula i buljongtärningen.
  14. Låt det koka några min.
  15. Strö över persilja.

Varnings ikonAnslutningsproblem