Fläskkarré med bön och potatissallad
recipe
City Gross
35 min

Fläskkarré med bön och potatissallad

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
215,20 kr

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • salt
  • 150 g haricots verts
  • 0.5 st gul lök
  • 3 msk majonnäs
  • 1 dl filmjölk
  • 1 tsk curry
  • 0.5 st citron, saften
  • 0.5 st citron, skalet
  • salt
  • peppar

Marinad

  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • 600 g fläskkarré
  • grillpinnar
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Tvätta och dela potatisen i mindre bitar, koka i saltat vatten.
  2. Bland ingredienserna till marinaden.
  3. Dela fläskkarrén i mindre bitar och trä på spett. Häll över marinaden.
  4. Ansa haricots verts och stoppa ner dem de sista 5 min av potatiskoket. Häll av och låt svalna något innan ni blandar ner dem i krämen.
  5. Stek fläskkarréspetten i en stekpanna, salta och peppra( ev ställ sedan i ugn 175 grader i 5 min).
  6. Skala och hacka löken. Blanda lök, majonnäs, filmjölk, curry och pressad citron och skal. Smaka av med salt och peppar.
  7. Blanda den kokta potatisen och haricots verts med curryblandningen.
  8. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem