Fläskkarré med citronrostade rotsaker
146
Fläskkarré med citronrostade rotsaker
recipe
City Gross
35 min

Fläskkarré med citronrostade rotsaker

Ingredienser

  • 500 g morötter
  • 500 g palsternacka
  • 1 st citron
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 st fänkål
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 35 g spenat
  • 500 g fläskkarré
  • 1 tsk spiskummin
  • 1.5 msk paprikapulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk kardemumma
  • 2 msk råsocker
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • smör till stekning
  • olja till stekning
  • 4 msk mango chutney

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och klyfta morötter och palsternacka. Lägg i en ugnsform. Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Blanda med olivolja och ringla över rotsakerna. Sätt i ugn ca 20 min.
  3. Hyvla fänkålen, gärna på en mandolin. Lägg i vatten och vinäger under tiden grönsakerna är i ugnen. Häll av vattnet och blanda med rotsakerna när de är klara, blanda även i spenaten.
  4. Tärna fläskkarrén. Blanda ihop kryddor och socker till köttrubb och knåda in i köttet. Stek i smör och olja.
  5. Servera med rotsaksblandningen och mango chutney.

Varnings ikonAnslutningsproblem