Fläskkarré med ostrullad majs och potatishalvor
259.4
Fläskkarré med ostrullad majs och potatishalvor
recipe
City Gross
45 min

Fläskkarré med ostrullad majs och potatishalvor

Ingredienser

  • 4 st bakpotatis
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g majskolvar
  • 4 msk majonnäs
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 500 g fläskkarré
  • smör till stekning
  • olja till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st romansallad
  • 150 g cocktailtomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 60 g lagrad hårdost, riven
  • 200 g BBQ sås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 210 grader.
  2. Dela bakpotatisen i två delar och snitta ett rutmönster. Lägg i en ugnsform och ringla på olja. Krydda med timjan, salt och peppar. Sätt i ugn 30-35 min.
  3. Dela majskolvarna och koka i vatten enligt anvisning på paketet.
  4. Blanda majonnäs med skalad och riven vitlök.
  5. Skiva och stek fläskkarrén i smör och olja, salta och peppra.
  6. Strimla salladen och dela tomaterna, blanda med olivolja och vinäger.
  7. Vänd de varma majskolvarna i vitlöksmajonnäsen och rulla dem sedan i osten.
  8. Servera med barbequesås.

Varnings ikonAnslutningsproblem