Fläskytterfilé gryta med potatis och spenatsallad
171.2
Fläskytterfilé gryta med potatis och spenatsallad
recipe
City Gross
35 min

Fläskytterfilé gryta med potatis och spenatsallad

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 500 g fläskytterfilé
  • salt
  • svartpeppar
  • smör till stekning
  • 2.5 dl vatten till att vispa ur stekpannan
  • 1 st gul lök
  • smör till stekning
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk oregano
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk kalvfond
  • 0.5 st paprika
  • 100 g spenat
  • 140 g majs

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta och koka potatisen mjuk.
  3. Skiva fläskytterfilén, salta och peppra. Stek den i omgångar i en stekpanna med smör. Vispa ur stekpannan med vatten mellan stekomgångarna. Lägg över köttet i en ugnsfast form.
  4. Skala och klyfta löken. Stek den på låg temperatur i ca 5 min i smör tillsammans med curry, paprikapulver och oregano utan att löken får färg. Häll på det sparade stekspadet, rör i chilisås och fond. Vispa runt och häll sen över köttet i formen.
  5. Laga klart i ugn ca 10 min.
  6. Servera med strimlad paprika, spenat och majs.
Tips från oss

Har du ett rökigt paprikapulver så använd gärna det.

Varnings ikonAnslutningsproblem