Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Fläskytterfilé gryta med potatis och spenatsalladFläskytterfilé gryta med potatis och spenatsalladFläskytterfilé gryta med potatis och spenatsalladCook Time: Yield: 4Ingredients:potatisfläskytterfilésaltsvartpepparsmör till stekningvatten till att vispa ur stekpannangul löksmör till stekningcurrypaprikapulveroreganochilisåskalvfondpaprikaspenatmajsInstructions:


1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tvätta och koka potatisen mjuk.
3. Skiva fläskytterfilén, salta och peppra. Stek den i omgångar i en stekpanna med smör. Vispa ur stekpannan med vatten mellan stekomgångarna. Lägg över köttet i en ugnsfast form.
4. Skala och klyfta löken. Stek den på låg temperatur i ca 5 min i smör tillsammans med curry, paprikapulver och oregano utan att löken får färg. Häll på det sparade stekspadet, rör i chilisås och fond. Vispa runt och häll sen över köttet i formen.
5. Laga klart i ugn ca 10 min.
6. Servera med strimlad paprika, spenat och majs.

Fläskytterfilé gryta med potatis och spenatsallad
recipe
35 min

Fläskytterfilé gryta med potatis och spenatsallad

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 500 g fläskytterfilé
  • salt
  • svartpeppar
  • smör till stekning
  • 2.5 dl vatten till att vispa ur stekpannan
  • 1 st gul lök
  • smör till stekning
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk oregano
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk kalvfond
  • 0.5 st paprika
  • 100 g spenat
  • 140 g majs

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta och koka potatisen mjuk.
  3. Skiva fläskytterfilén, salta och peppra. Stek den i omgångar i en stekpanna med smör. Vispa ur stekpannan med vatten mellan stekomgångarna. Lägg över köttet i en ugnsfast form.
  4. Skala och klyfta löken. Stek den på låg temperatur i ca 5 min i smör tillsammans med curry, paprikapulver och oregano utan att löken får färg. Häll på det sparade stekspadet, rör i chilisås och fond. Vispa runt och häll sen över köttet i formen.
  5. Laga klart i ugn ca 10 min.
  6. Servera med strimlad paprika, spenat och majs.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss

Har du ett rökigt paprikapulver så använd gärna det.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem