
Fläskytterfilé i lingonsås
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- 500 g fläskytterfilé
- 2 dl vispgrädde
- 0.5 dl lingonsylt
- 2 msk kalvfond
- 2 krm svartpeppar
- 200 g morötter
- 35 g ruccola
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tvätta och koka potatisen mjuk.
- Skiva köttet tunt och lägg i en ugnsfast form, det ska inte ligga omlott.
- Vispa samman grädde, lingonsylt, fond och peppar. Häll på köttet och laga i ugn ca 30 min.
- Skala och riv morötterna grovt, blanda med rucola.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Har du frysta lingon? Byt ut häften av lingonsylten mot dessa. De ger såsen en härligt syrlig smak.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna