Fläskytterfilé i senap- och dragonsås
160
Fläskytterfilé i senap- och dragonsås
recipe
City Gross
35 min

Fläskytterfilé i senap- och dragonsås

Ingredienser

  • 340 g pasta
  • 500 g fläskytterfilé
  • 0.5 st purjolök
  • smör till stekning
  • 1.5 msk kalvfond
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl vatten
  • 1.5 tsk japansk soja
  • 1.5 tsk dijonsenap
  • 2 tsk torkad dragon
  • 1 msk maizena
  • salt
  • svartpeppar
  • 110 g gröna oliver
  • 70 g salladsmix

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skiva ytterfilén och purjolök. Stek i smör tills den fått fin färg. Lägg i en gryta och rör i fond, grädde och vatten, koka upp. Rör i soja, senap och dragon och sjud ca 10 min.
  3. Strö över maizena redning för att reda såsen till lagom tjocklek. Smaka ev av med salt och peppar.
  4. Servera med pasta, oliver och sallad.
Tips från oss
Både senap och dragon är distinkta i sin smak, och anpassa därför mängden utifrån era egna önskemål. Smaka av såsen med en knivsudd varje gång, det räcker för att känna smak!

Varnings ikonAnslutningsproblem