Fläskytterfilé, marinerad med timjan & rostad potatis
253
Fläskytterfilé, marinerad med timjan & rostad potatis
recipe
City Gross
35 min

Fläskytterfilé, marinerad med timjan & rostad potatis

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • raps/matolja
  • salt
  • 500 g fläskytterfilé
  • smör till stekning
  • salt
  • peppar

Marinad

  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 msk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 25 g timjan
  • 0.5 st blomkål
  • 2 st tomat
  • raps/matolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och klyfta potatisen, lägg på en plåt och ringla över olja, salta och laga i ugn ca 30 min.
  2. Skiva köttet och stek den i smör. Krydda med salt och peppar. Lägg i en form, låt svalna något. Vispa samman soja, honung, balsamvinäger, pressad vitlök och timjan. Häll över köttet.
  3. Hacka blomkålen grovt, lägg i en skål tillsammans med hackad tomat. Rör i olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem