Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Fläskytterfilé med hasselbackspotatis och rödvinssåsFläskytterfilé med hasselbackspotatis och rödvinssåsFläskytterfilé med hasselbackspotatis och rödvinssåsCook Time: Yield: 4Ingredients:potatisflytande margarinströbrödfläskytterfiléflytande margarinsaltsvartpepparvitlöksklyftatorkad timjanromansalladschalottenlökflytande margarintorkad timjanrött matlagningsvinkalvfondvattenlagerbladsaltsvartpepparbalsamvinägerInstructions:
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala potatisarna och skär i tunna skivor, men så att de fortfarande håller ihop i bottnen. Lägg dem i en smord ugnsform. Pensla med margarin och strö över salt och peppar och avsluta med ströbröd. Baka potatisarna i ugn ca 45 minuter tills de är mjuka rakt igenom.
  3. Hetta upp en stekpanna med margarin och bryn ytterfilén runt om på hög värme så att den får en fin gyllenbrun stekyta. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg ner krossade vitlöksklyftor och timjan i stekpannan. Lägg över köttet i en ugnsfast form och skeda över vitlök och timjan. Sätt in i ugn i ca 20-25 minuter eller tills köttet har en innertemperatur på 65-68º.
  5. Skala och hacka schalottenlök och fräs mjuk i margarin med timjan. Tillsätt matlagningsvin och låt reducera ner till hälften. Sila såsen och tillsätt sedan kalvfond, vatten och lagerblad och låt sjuda i ca 15-20 minuter tills den har reducerats ner och har fin konsistens. Smaka av med salt, peppar och balsamvinäger.
  6. Skär köttet i skivor och servera med rödvinssås, hasselbackspotatis och sallad. SmartPoints/portion: Grön plan:9 Blå plan:9 Lila plan:5
Fläskytterfilé med hasselbackspotatis och rödvinssås
recipe
45 min

Fläskytterfilé med hasselbackspotatis och rödvinssås

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 msk flytande margarin
  • 2 msk ströbröd
  • 600 g fläskytterfilé
  • 1 msk flytande margarin
  • 0.5 tsk salt
  • 4 krm svartpeppar
  • 2 st vitlöksklyfta
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 st romansallad

Rödvinssås

  • 1 st schalottenlök
  • 2 tsk flytande margarin
  • 1 tsk torkad timjan
  • 3 dl rött matlagningsvin
  • 3 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • 1 st lagerblad
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk balsamvinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala potatisarna och skär i tunna skivor, men så att de fortfarande håller ihop i bottnen. Lägg dem i en smord ugnsform. Pensla med margarin och strö över salt och peppar och avsluta med ströbröd. Baka potatisarna i ugn ca 45 minuter tills de är mjuka rakt igenom.
  3. Hetta upp en stekpanna med margarin och bryn ytterfilén runt om på hög värme så att den får en fin gyllenbrun stekyta. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg ner krossade vitlöksklyftor och timjan i stekpannan. Lägg över köttet i en ugnsfast form och skeda över vitlök och timjan. Sätt in i ugn i ca 20-25 minuter eller tills köttet har en innertemperatur på 65-68º.
  5. Skala och hacka schalottenlök och fräs mjuk i margarin med timjan. Tillsätt matlagningsvin och låt reducera ner till hälften. Sila såsen och tillsätt sedan kalvfond, vatten och lagerblad och låt sjuda i ca 15-20 minuter tills den har reducerats ner och har fin konsistens. Smaka av med salt, peppar och balsamvinäger.
  6. Skär köttet i skivor och servera med rödvinssås, hasselbackspotatis och sallad. SmartPoints/portion: Grön plan:9 Blå plan:9 Lila plan:5

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Lägg potatisarna i en stor träsked när du skär, då minskar du risken att skära rakt igenom.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem