Fläskytterfilé med klyftpotatis och äppeltzatzikiFläskytterfilé med klyftpotatis och äppeltzatzikiFläskytterfilé med klyftpotatis och äppeltzatzikiCook Time: Yield: 2Ingredients:potatismorötterolivoljafläskytterfilétorkad timjantorkad rosmarinlimesaltsvartpepparflytande margarinvattenköttbuljongtärningromansalladäppleturkisk yoghurt 10%vitlökInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Börja med tzatzikin: Skala och tärna eller grovriv äpplet. Blanda yoghurt med äpple och pressad vitlök. 3. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering.
  3. Klyfta potatis i tunna klyftor och skiva morötter, lägg i en ugnsform och ringla över oljan. Krydda med salt och peppar. Tillaga i ugn ca 30 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  4. Blanda timjan och rosmarin med rivet limeskal, salt och peppar. Rulla filén i örterna och stek den runt om i margarin. Häll sedan på vatten och lägg i buljongtärning och låt den eftersteka ca 20-25 minuter.
  5. Skiva upp filén och servera med potatis- och morotsklyftor, äppeltzatziki och sallad.
Fläskytterfilé med klyftpotatis och äppeltzatziki
recipe
WW ViktVäktarna
45 min

Fläskytterfilé med klyftpotatis och äppeltzatziki

11
11
6
SmartPoints per portion

Välj antal portioner:

2 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 400 g potatis
  • 125 g morötter
  • 1 tsk olivolja
  • 300 g fläskytterfilé
  • 0.5 msk torkad timjan
  • 0.5 msk torkad rosmarin
  • 0.5 st lime
  • 0.25 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1 dl vatten
  • 0.25 st köttbuljongtärning
  • 0.25 st romansallad

Äppeltzatziki

  • 0.5 st äpple
  • 1 dl turkisk yoghurt 10%
  • 0.5 klyfta vitlök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Börja med tzatzikin: Skala och tärna eller grovriv äpplet. Blanda yoghurt med äpple och pressad vitlök. 3. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering.
  3. Klyfta potatis i tunna klyftor och skiva morötter, lägg i en ugnsform och ringla över oljan. Krydda med salt och peppar. Tillaga i ugn ca 30 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  4. Blanda timjan och rosmarin med rivet limeskal, salt och peppar. Rulla filén i örterna och stek den runt om i margarin. Häll sedan på vatten och lägg i buljongtärning och låt den eftersteka ca 20-25 minuter.
  5. Skiva upp filén och servera med potatis- och morotsklyftor, äppeltzatziki och sallad.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Vill du ha tuggmotstånd på morötterna, lägg in dem i ugnen när det återstår 10-15 minuter av potatisens tillagningstid. Har du valnötter hemma kan du hacka ner några i tzatzikin för lite krisp.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem