Fläskytterfilé med spenatsallad och mangosås
142.6
Fläskytterfilé med spenatsallad och mangosås
recipe
City Gross
35 min

Fläskytterfilé med spenatsallad och mangosås

Ingredienser

  • 500 g fläskytterfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 krm grovmalen svartpeppar
  • smör till stekning
  • 340 g pasta
  • 1 st gurka
  • 70 g spenat
  • 2.5 dl matyoghurt
  • 2 msk mango chutney

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Krydda köttet med salt och peppar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek köttet runtom tills det fått fin färg. Lägg det i en ugnsfast form, häll lite vatten i stekpannan och häll spadet över köttet. Laga klart köttet i ugn ca 25 min.
  3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  4. Tärna gurkan. Blanda med spenat i en skål.
  5. Blanda yoghurt med mango chutney.
  6. Servera
Tips från oss
Pensla köttet med olja så kan du grilla det ute på grillen. Köttet är gott även kallt och därför perfekt att röra ner i salladen.

Varnings ikonAnslutningsproblem