Fläskytterfilé med vitlökskräm & krispig sallad
recipe
City Gross
35 min

Fläskytterfilé med vitlökskräm & krispig sallad

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
178,40 kr

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 500 g fläskytterfilé
  • smör till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl smetana
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 200 g palsternacka
  • 200 g morötter
  • 1 st citron, saften

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skiva och stek köttet i smör, krydda med salt och peppar.
  3. Rör samman smetana med skalad och pressad vitlök.
  4. Skala och riv palsternacka och morötter grovt, blanda i en skål.
  5. Servera med pressad citron.
Tips från oss

Vuxentips.
Gör en enkel men tokgod vinägrett till salladen. Vispa samman 1 tsk honung, 2 krm sambal oelek, saften från 0,5 citron och liten bit skalad och pressad vitlök.

Varnings ikonAnslutningsproblem