
Fläskytterfilégryta med soltorkad tomat
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- 500 g fläskytterfilé
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 dl vatten
- 1.5 msk kycklingfond
- 50 g soltorkad tomat
- 1 tsk curry
- 2 krm salt
- 2 krm svartpeppar
- 15 g gräslök
- 100 g spenat
- 125 g salta jordnötter
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tvätta och koka potatisen mjuk.
- Skiva köttet och lägg det i en ugnsfast form. Vispa samman grädde, vatten, fond och hackad soltorkad tomat. Krydda med curry, salt och peppar. Häll över köttet och laga i ugn ca 30 min. Hacka över gräslök innan servering.
- Servera med spenat och krossade jordnötter.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Lägg inte köttet omlott och skiva det tunt, då går den här rätten ännu snabbare att tillaga i ugnen.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna