Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Fuegokarré med mangosalsaFuegokarré med mangosalsaFuegokarré med mangosalsaCook Time: Yield: 4Ingredients:rismangoavokadogurkarödlökvitvinsvinägersaltpaprikapulvercayennepepparsvartpepparchilipulveroreganosaltkarréraps/matoljarödlökvitlöksklyftavattenmorötterrucolaInstructions:
  1. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skala mangon med en potatisskalare och riv den sen grovt med långa rörelser på ett rivjärn. Om din mango är riktigt ätmogen, dela den då i tärningar i stället. Tärna avokado.
  3. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna med en sked och skiva sen. Blanda med mango och avokado i en skål. Rör i skalad och strimlad rödlök, vinäger och smaka av med salt.
  4. Blanda samman fuegokryddblandningen, paprikapulver, cayennepeppar, svartpeppar chilipulver, oregano och salt i en liten skål. Strimla köttet fint, stek det sen i olja tills det fått fin färg. Häll på kryddblandningen och rör i strimlad lök och pressad vitlök. Häll på vatten.
  5. Servera med strimlade morötter och rucola.
Fuegokarré med mangosalsa
recipe
35 min

Fuegokarré med mangosalsa

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 1 st mango
  • 2 st avokado
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st rödlök
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • salt
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm chilipulver
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 500 g karré
  • 2 msk raps/matolja
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl vatten
  • 200 g morötter
  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skala mangon med en potatisskalare och riv den sen grovt med långa rörelser på ett rivjärn. Om din mango är riktigt ätmogen, dela den då i tärningar i stället. Tärna avokado.
  3. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna med en sked och skiva sen. Blanda med mango och avokado i en skål. Rör i skalad och strimlad rödlök, vinäger och smaka av med salt.
  4. Blanda samman fuegokryddblandningen, paprikapulver, cayennepeppar, svartpeppar chilipulver, oregano och salt i en liten skål. Strimla köttet fint, stek det sen i olja tills det fått fin färg. Häll på kryddblandningen och rör i strimlad lök och pressad vitlök. Häll på vatten.
  5. Servera med strimlade morötter och rucola.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Om din mango är riktigt ätmogen så är det supergott att skära den i strimlor/tärningar istället för att riva den.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem