
Glaserad ytterfilé med nudelsallad
Ingredienser
- 2 msk sweet chili
- 1 msk kinesisk soja
- 2 msk raps/matolja
- 1 tsk sambal oelek
- 1 krm grovmalen svartpeppar
- 1 st vitlöksklyfta
- 500 g fläskytterfilé
- 250 g broccoli
- 1 msk smör
- 1 dl vatten
- 250 g nudlar
- 35 g sallad
- 1 st tomat
Gör så här
- Blanda samman sweet chili, soja, olja, sambal oelek, svartpeppar och pressad vitlök i en påse. Skiva köttet i ca 0,5-1 cm tjocka skivor, lägg ner det i påsen och låt det marinera tills det är dags att steka.
- Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet.
- Blanda sallad med skivad tomat.
- Dela broccolin i långa buketter och låt den ligga i väntan på stekning.
- Hetta upp en stekpanna och stek köttet i ett par minuter per sida. Lägg det sen på ett fat.
- Smält smör i stekpannan. Stek broccolin snabbt och häll sen på marinaden och vattnet, låt allt koka upp och lägg tillbaka köttet i stekpannan.
- Servera.
Det här köttet går utmärkt att grilla istället för att steka inne i stekpannan, om du råkar var en av dem som grillar året runt.