Glaserad ytterfilé med nudelsallad
170.6
Glaserad ytterfilé med nudelsallad
recipe
City Gross
35 min

Glaserad ytterfilé med nudelsallad

Ingredienser

  • 2 msk sweet chili
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 500 g fläskytterfilé
  • 250 g broccoli
  • 1 msk smör
  • 1 dl vatten
  • 250 g nudlar
  • 35 g sallad
  • 1 st tomat

Gör så här

  1. Blanda samman sweet chili, soja, olja, sambal oelek, svartpeppar och pressad vitlök i en påse. Skiva köttet i ca 0,5-1 cm tjocka skivor, lägg ner det i påsen och låt det marinera tills det är dags att steka.
  2. Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet.
  3. Blanda sallad med skivad tomat.
  4. Dela broccolin i långa buketter och låt den ligga i väntan på stekning.
  5. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i ett par minuter per sida. Lägg det sen på ett fat.
  6. Smält smör i stekpannan. Stek broccolin snabbt och häll sen på marinaden och vattnet, låt allt koka upp och lägg tillbaka köttet i stekpannan.
  7. Servera.
Tips från oss
Det här köttet går utmärkt att grilla istället för att steka inne i stekpannan, om du råkar var en av dem som grillar året runt.

Varnings ikonAnslutningsproblem