
Gnocchi med kotlett- och baconsås och rostade grönsaker
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 200 g morötter
- 2 st paprikor
- 1 st zucchini
- 250 g broccoli
- rapsolja
- salt
- 500 g gnocchi
- 100 g champinjoner
- 1 st gul lök
- 500 g kotlett
- 140 g tärnad bacon
- 1 tsk curry
- smör
- 0.5 dl chilisås
- 2 dl matlagningsgrädde
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tvätta och klyfta morötter, klyfta paprika, skiva zucchini och dela broccoli i buketter. Lägg allt i en ugnsfast form och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 25 min.
- Koka gnocci enligt anvisningarna på paketet.
- Skiva svampen, skala och hacka löken. Skiva köttet tunt. Stek bacon i en stekpanna. När det börjar ta färg rör i champinjoner, lök och curry. Stek i ett par minuter till. Lägg på en tallrik och vispa ur stekpanna med lite vatten.
- Stek köttet i lite smör tills det fått fin färg. Lägg tillbaka lök och baconsteket.
- Rör i chilisås och matlagningsgrädde, sjud i ett par minuter och smaka sen av med salt och peppar.
- Servera med ljumma grönsaker och gnocci.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna