Grillad fläskfilé med aprikos och rostad mandel
225.2
Grillad fläskfilé med aprikos och rostad mandel
recipe
City Gross
45 min

Grillad fläskfilé med aprikos och rostad mandel

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • salt
  • svartpeppar

Topping

  • 50 g mandel
  • olivolja
  • flingsalt
  • 200 g torkade aprikoser
  • 1 st salladslök
  • 1 st citron
  • 1 msk honung
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Putsa och dela fläskfilén på längden, salta och peppra köttet, ringla över lite olivolja och grilla köttet till en innertemperatur på ca 63-65°C. Under tiden förbered toppingen till köttet.Topping:
  2. Rosta mandel gyllenbrun i en het stekpanna med lite olivolja och havssalt. Hacka aprikoserna och salladslöken fint, riv citronskalet, pressa citronjuicen och blanda samman alla ingredienserna till en tät topping, smaksätt med salt och svartpeppar.
  3. Skiva upp köttet och skeda över aprikos- och mandeltoppingen på köttet vid servering.

Varnings ikonAnslutningsproblem