Grillad fläskkotlett med rödbetsrisotto
recipe
City Gross
25 min

Grillad fläskkotlett med rödbetsrisotto

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

186,60 kr

Ingredienser

  • 1 st rödlök
  • 3 st rödbetor
  • 3 msk olivolja
  • 3 dl arborioris
  • 0.5 st citron, saften
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g kotlett
  • olivolja
  • smör till stekning
  • 0.5 st citron, saften
  • 2 msk smör
  • 1 dl lagrad hårdost
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och hacka rödlöken. Skala och riv rödbetor grovt.
  2. Fräs lök och rödbetor i olivolja och lite smör i en kastrull.
  3. Tillsätt riset och låt det fräsa med en stund. Pressa över citronsaft från 0,5 citron och låt det koka in i riset tills det nästan är torrt. Späd sedan risotton med varm buljong, hela tiden och rör runt. All vätska ska koka in i riset successivt. Det tar cirka 18-20 minuter innan risotton är klar.
  4. Salt och peppra fläskkotletterna och ringla över lite olivolja. Stek dem i en stekpanna med smör, ca 4-5 minuter på varje sida under tiden risotton kokar klart. Pressa över resterande citronsaft på köttet vid servering.
  5. Avsluta risotton med smör och riven parmesan. Låt inte risotton koka efter att ost och smör har tillsatts. Salta och peppra. Risotton ska vara krämig och lös, om inte ta i lite mer buljong. Den ska helst ”rinna ut” på tallriken vid servering.
Tips från oss

Riv rödbetan på ett bakplåtspapper/smörpapper så missfärgas inte skärbrädan.

Varnings ikonAnslutningsproblem