Grillad karré med sötpotatiskräm och rostad potatis
Grillad karré med sötpotatiskräm och rostad potatis
recipe
City Gross
35 min

Grillad karré med sötpotatiskräm och rostad potatis

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt

Kräm

  • 1 st sötpotatis
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.35 st gräslök, i kruka
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st lime, saften
  • 600 g karré
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 krm svartpeppar
  • 2 tsk timjan
  • 200 g vitkål
  • 200 g morötter
  • 0.5 st lime, saften
  • raps/matolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg den på en plåt och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 30 min.
  2. Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Skala vitlöken. Koka sötpotatis och vitlök tills sötpotatisen är mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och ställ tillbaka kastrullen på plattan och ånga av potatisen så att den blir torr.
  3. Skär gräslöken fint. Mosa sötpotatisen och vitlöken tillsammans med olivoljan. Vänd ner gräslöken. Smaksätt med salt, peppar och limesaft.
  4. Skär karrén i skivor. Krydda med salt, peppar och timjan. Grilla.
  5. Strimla kålen fint, riv morötterna grovt. Lägg i en skål och pressa i lime, rör i olja. Salta och peppra.
  6. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem