Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Grillad karré med sötpotatiskräm och rostad potatisGrillad karré med sötpotatiskräm och rostad potatisGrillad karré med sötpotatiskräm och rostad potatisCook Time: Yield: 4Ingredients:potatisraps/matoljaflingsaltsötpotatisvitlöksklyftagräslök, i krukaolivoljasaltsvartpepparlime, saftenkarréflingsaltsvartpeppartimjanvitkålmorötterlime, saftenraps/matoljasaltsvartpepparInstructions:

1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg den på en plåt och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 30 min.
2. Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Skala vitlöken. Koka sötpotatis och vitlök tills sötpotatisen är mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och ställ tillbaka kastrullen på plattan och ånga av potatisen så att den blir torr.
3. Skär gräslöken fint. Mosa sötpotatisen och vitlöken tillsammans med olivoljan. Vänd ner gräslöken. Smaksätt med salt, peppar och limesaft.
4. Skär karrén i skivor. Krydda med salt, peppar och timjan. Grilla.
5. Strimla kålen fint, riv morötterna grovt. Lägg i en skål och pressa i lime, rör i olja. Salta och peppra.
6. Servera.

Grillad karré med sötpotatiskräm och rostad potatis
recipe
35 min

Grillad karré med sötpotatiskräm och rostad potatis

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt

Kräm

  • 1 st sötpotatis
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.35 st gräslök, i kruka
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st lime, saften
  • 600 g karré
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 krm svartpeppar
  • 2 tsk timjan
  • 200 g vitkål
  • 200 g morötter
  • 0.5 st lime, saften
  • raps/matolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg den på en plåt och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 30 min.
  2. Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Skala vitlöken. Koka sötpotatis och vitlök tills sötpotatisen är mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och ställ tillbaka kastrullen på plattan och ånga av potatisen så att den blir torr.
  3. Skär gräslöken fint. Mosa sötpotatisen och vitlöken tillsammans med olivoljan. Vänd ner gräslöken. Smaksätt med salt, peppar och limesaft.
  4. Skär karrén i skivor. Krydda med salt, peppar och timjan. Grilla.
  5. Strimla kålen fint, riv morötterna grovt. Lägg i en skål och pressa i lime, rör i olja. Salta och peppra.
  6. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem