Grillad kotlett, het kålsallad med pepparrot & sojasåsGrillad kotlett, het kålsallad med pepparrot & sojasåsGrillad kotlett, het kålsallad med pepparrot & sojasåsCook Time: Yield: 4Ingredients:vitkålrödlökgrön pepparaluminiumfolievitlöksklyftapepparrotolivoljaflingsaltsmörnudlarjapansk sojahonungsweet chilivitlöksklyftakotlett i bitflingsaltgrovmalen svartpepparolivoljalimeInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Strimla kålen, skala och strimla löken. Finhacka grön pepparn. Lägg allt på ett ark med folie. Blanda skalad och pressad vitlök, pepparrot, olja och salt i en liten skål. Klicka på smör. Nyp ihop till ett paket. Laga i ugn ca 15 min. Kålen ska fortfarande vara lätt krispigt när du ska äta. Se bara till att smöret smält och att alla goda kryddor gett smak till kålen.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
  4. Gör såsen. Rör ihop soja, honung, sweet chili och pressad vitlök.
  5. Skär köttet i skivor, salta och peppra det. Stek det gyllene.
  6. Servera med pressad lime.
Grillad kotlett, het kålsallad med pepparrot & sojasås
recipe
City Gross
35 min

Grillad kotlett, het kålsallad med pepparrot & sojasås

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Kålsallad

  • 400 g vitkål
  • 1 st rödlök
  • 0.5 st grön peppar
  • 1 st aluminiumfolie
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 tsk pepparrot
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 msk smör
  • 250 g nudlar

Sås

  • 75 ml japansk soja
  • 1 tsk honung
  • 1 msk sweet chili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 600 g kotlett i bit
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 3 krm grovmalen svartpeppar
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 st lime

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Strimla kålen, skala och strimla löken. Finhacka grön pepparn. Lägg allt på ett ark med folie. Blanda skalad och pressad vitlök, pepparrot, olja och salt i en liten skål. Klicka på smör. Nyp ihop till ett paket. Laga i ugn ca 15 min. Kålen ska fortfarande vara lätt krispigt när du ska äta. Se bara till att smöret smält och att alla goda kryddor gett smak till kålen.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
  4. Gör såsen. Rör ihop soja, honung, sweet chili och pressad vitlök.
  5. Skär köttet i skivor, salta och peppra det. Stek det gyllene.
  6. Servera med pressad lime.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss

Den här rätten är som gjord för grillen. Ta gärna lite extra pepparrot på den färdiga kålen.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem