Grillad kotlett med rostade rödbetor
294.8
Grillad kotlett med rostade rödbetor
recipe
City Gross
35 min

Grillad kotlett med rostade rödbetor

Ingredienser

  • 800 g rödbetor
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 150 g fetaost
  • honung
  • 500 g kotlett

Marinad

  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 30 g riven ingefära
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 2 tsk olja
  • 1 krm chili flakes
  • 35 g rucola
  • 0.5 st gurka
  • 1 st tomat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och klyfta rödbetorna, lägg dem på en plåt och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 30 min. Smula över fetaost direkt när du lyft ut rödbetorna ur ugnen. Ringla över lite honung.
  3. Skiva kotletten så tunt du kan. Lägg i en påse. Vispa samman balsamvinäger, skalad och pressad vitlök, skalad och riven ingefära, soja, honung, olja och chiliflakes. Låt marinera i 10 min. Stek eller grilla.
  4. Servera med rucola, skivad tomat och strimlad gurka.
Tips från oss
Har du lite extra tid att ge köttet vid marineringen så hinner det få ännu mer smak. En tunt skivad kotlett får en massa smak på bara 30 min, låt då marinera i kylskåpet med tänk på att ta fram det en stund innan grillningen så att den inte är kylskåpskall vid tillagning.

Varnings ikonAnslutningsproblem