Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Grillad kotlett med rostade rödbetorGrillad kotlett med rostade rödbetorGrillad kotlett med rostade rödbetorCook Time: Yield: 4Ingredients:rödbetorraps/matoljaflingsaltfetaosthonungkotlettbalsamvinägervitlöksklyftorriven ingefärajapansk sojahonungoljachili flakesrucolagurkatomatInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och klyfta rödbetorna, lägg dem på en plåt och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 30 min. Smula över fetaost direkt när du lyft ut rödbetorna ur ugnen. Ringla över lite honung.
  3. Skiva kotletten så tunt du kan. Lägg i en påse. Vispa samman balsamvinäger, skalad och pressad vitlök, skalad och riven ingefära, soja, honung, olja och chiliflakes. Låt marinera i 10 min. Stek eller grilla.
  4. Servera med rucola, skivad tomat och strimlad gurka.
Grillad kotlett med rostade rödbetor
recipe
35 min

Grillad kotlett med rostade rödbetor

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g rödbetor
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 150 g fetaost
  • honung
  • 500 g kotlett

Marinad

  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 30 g riven ingefära
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 2 tsk olja
  • 1 krm chili flakes
  • 35 g rucola
  • 0.5 st gurka
  • 1 st tomat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och klyfta rödbetorna, lägg dem på en plåt och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 30 min. Smula över fetaost direkt när du lyft ut rödbetorna ur ugnen. Ringla över lite honung.
  3. Skiva kotletten så tunt du kan. Lägg i en påse. Vispa samman balsamvinäger, skalad och pressad vitlök, skalad och riven ingefära, soja, honung, olja och chiliflakes. Låt marinera i 10 min. Stek eller grilla.
  4. Servera med rucola, skivad tomat och strimlad gurka.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Har du lite extra tid att ge köttet vid marineringen så hinner det få ännu mer smak. En tunt skivad kotlett får en massa smak på bara 30 min, låt då marinera i kylskåpet med tänk på att ta fram det en stund innan grillningen så att den inte är kylskåpskall vid tillagning.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem