Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Grillad skinka med pommes, picklad rödlökGrillad skinka med pommes, picklad rödlökGrillad skinka med pommes, picklad rödlökCook Time: Yield: 4Ingredients:potatisbakplåtspapperraps/matoljaflingsaltrödlökvattenströsockersaltrödvinsvinägervitlöksklyftacrème fraichesalttomatgurkaskinka i bitgrovmalen svartpepparflingsaltraps/matoljaInstructions:1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta av och dela potatisen i ”pommespinnar”. Skölj av och torka dem och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Laga i ugnen i ca 30 min. Vänd ett par gånger medan potatisen är inne.
2. Skala och strimla rödlökarna. Lägg dem i en kastrull och häll i vatten, socker, salt och vinäger. Sjud under lock i ca 5 min.
3. Gör såsen. Blanda pressad vitlök, crème fraiche och salt i en skål.
4. Skiva tomater och strimla gurka.
5. Skiva köttet tunt, peppra och salta. Pensla med lite olja och grilla sen snabbt på hög grillvärme eller stek i stekpanna.
6. Servera.

Grillad skinka med pommes, picklad rödlök
recipe
35 min

Grillad skinka med pommes, picklad rödlök

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • bakplåtspapper
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt

Picklad Rödlök

  • 2 st rödlök
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk rödvinsvinäger

Sås

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 2 krm salt
  • 2 st tomat
  • 1 st gurka
  • 500 g skinka i bit
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 msk raps/matolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta av och dela potatisen i ”pommespinnar”. Skölj av och torka dem och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Laga i ugnen i ca 30 min. Vänd ett par gånger medan potatisen är inne.
  2. Skala och strimla rödlökarna. Lägg dem i en kastrull och häll i vatten, socker, salt och vinäger. Sjud under lock i ca 5 min.
  3. Gör såsen. Blanda pressad vitlök, crème fraiche och salt i en skål.
  4. Skiva tomater och strimla gurka.
  5. Skiva köttet tunt, peppra och salta. Pensla med lite olja och grilla sen snabbt på hög grillvärme eller stek i stekpanna.
  6. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem