Grillad skinka med senapsfrörub & mojo rojo
recipe
City Gross
35 min

Grillad skinka med senapsfrörub & mojo rojo

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
257,80 kr

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 msk raps/matolja
  • 25 g spenat

Mojo Rojo

  • 1 st paprika
  • 1 st rödlök
  • 2 st tomater
  • 2 msk ströbröd
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 600 g skinka i bit
  • 2 tsk senapsfrö
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen. Ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min.
  3. Lägg delad och urkärnad paprika, skalad och delad lök i fyra bitar och hela tomater i en ugnsfast form. Rosta i ugn ca 20 min. Dra av lite av det mörka på skalen och mixa sen i en skål tillsammans med ströbröd, pressad vitlök, olja, salt och peppar.
  4. Skiva skinkan tunt. Mortla senapsfrö och blanda med flingsalt och peppar. Krydda och stek i smör.
  5. Servera med spenat.
Tips från oss

Till en klassisk mojo rojo serveras det ofta saltkokt potatis. Om du är sugen på att göra det så är det bara att tvätta av potatisen, lägg den i en gryta, hälla på vatten så att det precis täcker, hälla i 1 dl salt och sen koka potatisen mjuk. även den här rätten lämpar sig för grillen. 

Varnings ikonAnslutningsproblem