Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Grillad skinkstek med rostade rotfrukter och koriander, ananassalsaGrillad skinkstek med rostade rotfrukter och koriander, ananassalsaGrillad skinkstek med rostade rotfrukter och koriander, ananassalsaCook Time: Yield: 4Ingredients:palsternackamorötterpotatisolivoljasaltsvartpepparfärsk ingefäraananasäpplelimeolivoljafärsk korianderskinka i bitsaltsvartpepparsmör till stekningsalladsmixfärsk korianderInstructions:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala palsternacka och morötter. Halvera och lägg på en plåt. Dela potatisen med skalet på och lägg även den på plåten. Ringla över olivolja, salta och peppra. Sätt in i ugnen i 25 min.
3. Gör salsan,skala och riv ner ingefäran, häll av ananasen och skär den i mindre bitar. Riv äpplet och blanda ner.
4. Pressa i limen och ringla över olivolja. Hacka och vänd ner koriander.
5. Skiva skinksteken i 0,5 cm skivor, lägg på en tallrik. Salta och peppra.
6. . Grilla skinkan i en panna med smör eller ute på grillen. Ta upp och ringla över lite av ingefärsvinägretten.
7. Lägg salladen på ett fat och lägg på köttet, klipp över koriander.

 

Grillad skinkstek med rostade rotfrukter och koriander, ananassalsa
recipe
35 min

Grillad skinkstek med rostade rotfrukter och koriander, ananassalsa

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 200 g palsternacka
  • 300 g morötter
  • 500 g potatis
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk färsk ingefära
  • 140 g ananas
  • 1 st äpple
  • 0.5 st lime
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 st färsk koriander
  • 500 g skinka i bit
  • salt
  • svartpeppar
  • smör till stekning
  • 70 g salladsmix
  • 0.5 st färsk koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala palsternacka och morötter. Halvera och lägg på en plåt. Dela potatisen med skalet på och lägg även den på plåten. Ringla över olivolja, salta och peppra. Sätt in i ugnen i 25 min.
  3. Gör salsan,skala och riv ner ingefäran, häll av ananasen och skär den i mindre bitar. Riv äpplet och blanda ner.
  4. Pressa i limen och ringla över olivolja. Hacka och vänd ner koriander.
  5. Skiva skinksteken i 0,5 cm skivor, lägg på en tallrik. Salta och peppra.
  6. . Grilla skinkan i en panna med smör eller ute på grillen. Ta upp och ringla över lite av ingefärsvinägretten.
  7. Lägg salladen på ett fat och lägg på köttet, klipp över koriander.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem