Grillad skinkstek med rostade rotfrukter och koriander, ananassalsa
recipe
City Gross
35 min

Grillad skinkstek med rostade rotfrukter och koriander, ananassalsa

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

  • 200 g palsternacka
  • 300 g morötter
  • 500 g potatis
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk färsk ingefära
  • 140 g ananas
  • 1 st äpple
  • 0.5 st lime
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 st färsk koriander
  • 500 g skinka i bit
  • salt
  • svartpeppar
  • smör till stekning
  • 70 g salladsmix
  • 0.5 st färsk koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala palsternacka och morötter. Halvera och lägg på en plåt. Dela potatisen med skalet på och lägg även den på plåten. Ringla över olivolja, salta och peppra. Sätt in i ugnen i 25 min.
  3. Gör salsan,skala och riv ner ingefäran, häll av ananasen och skär den i mindre bitar. Riv äpplet och blanda ner.
  4. Pressa i limen och ringla över olivolja. Hacka och vänd ner koriander.
  5. Skiva skinksteken i 0,5 cm skivor, lägg på en tallrik. Salta och peppra.
  6. . Grilla skinkan i en panna med smör eller ute på grillen. Ta upp och ringla över lite av ingefärsvinägretten.
  7. Lägg salladen på ett fat och lägg på köttet, klipp över koriander.

Varnings ikonAnslutningsproblem