Gryta med pepparrot
139.6
Gryta med pepparrot
recipe
City Gross
35 min

Gryta med pepparrot

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 1 st gul lök
  • 500 g skinka i bit
  • 1 msk smör
  • 1 dl vatten
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 2 st lagerblad
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk pepparrot
  • salt
  • vitpeppar
  • 150 g morötter
  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skala och strimla löken, skiva och strimla köttet. Bryn lök och kött i en gryta med smör.
  3. Häll på vatten och grädde, rör i lagerblad. Låt sjuda under lock i ca 20 min. Smaka av med vinäger, pepparrot, salt och peppar. Det ska smaka lite söt/syrligt.
  4. Skala och strimla morötterna fint, blanda med rucola.
  5. Servera.
Tips från oss

Har du tid så låt din gryta sjuda länge på spisen så hinner alla smaker mogna mer på vägen.

Varnings ikonAnslutningsproblem