Gryta med rostad pengapotatis och grönsallad
186.8
Gryta med rostad pengapotatis och grönsallad
recipe
City Gross
35 min

Gryta med rostad pengapotatis och grönsallad

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st gul lök
  • 600 g skinka
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 dl rött matlagningsvin
  • 1.5 msk kalvfond
  • 1.5 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 krm socker
  • 2 dl crème fraiche

Sallad

  • 70 g sallad
  • 1 st tomat
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st purjolök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Slanta potatisen. Lägg den på en plåt, ringla över olja. Peppra och salta. Laga i ugn i ca 30min.
  3. Skala och skiva vitlöken och den gula löken.
  4. Skär köttet i skivor, salta och peppra och bryn det i smör. Lägg köttet på ett fat.
  5. Smält smör i stekpannan och bryn vitlök och lök. Häll i matlagningsvin, fond/buljong, vatten, tomatpuré och socker i stekpannan. Koka i ca 3 min.
  6. Häll upp salladen i en skål. Tärna tomat, gurka och purjolök fint, lägg i en skål.
  7. Häll i crème fraiche i stekpannan, koka upp och lägg sen i köttet i stekpannan och låt det bli varmt.
  8. Servera.
Tips från oss
Om du vill kan du mixa din sås slät med en stavmixer innan du lägger tillbaka köttet. Det blir extra gott då!

Varnings ikonAnslutningsproblem