Helstekt fläskytterfilé med ångad kål
152.4
Helstekt fläskytterfilé med ångad kål
recipe
City Gross
35 min

Helstekt fläskytterfilé med ångad kål

Ingredienser

  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g fläskytterfilé
  • smör till stekning
  • olja till stekning
  • 400 g vitkål
  • 1 kg potatis
  • salt
  • 0.5 st rödlök
  • 200 g morötter
  • 2 dl yoghurt
  • 0.5 tsk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Salta och peppra köttet. Stek i smör och olja. Sätt in i ugnen i 25 min.
  3. Skär kålen i mindre klyftor.
  4. Koka potatisen med skalet på i saltat vatten. När potatisen är klar, häll av vattnet och lägg kålen på toppen. Sätt på lock och låt kålen blir ångad av den varma potatisen,ca 10 min.
  5. Skala och hacka löken, skala och riv morötterna fint. Blanda med yoghurt. Smaksätt med några droppar vinäger, salt och peppar.
  6. Ta ut köttet från ugnen och skiva.
  7. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem