Helstekt fläskytterfilé med rostad potatis, balsamicosky
210
Helstekt fläskytterfilé med rostad potatis, balsamicosky
recipe
City Gross
35 min

Helstekt fläskytterfilé med rostad potatis, balsamicosky

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 200 g rödbetor
  • raps/matolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g fläskytterfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • smör till stekning
  • 2 dl vatten
  • 1.5 msk balsamvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 1.5 msk kalvfond
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g vitkål
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk raps/matolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta och skiva potatis och rödbetor. Lägg i en ugnsfast form, ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rosta i ugn ca 35 min.
  3. Krydda köttet med salt, peppar, timjan och rosmarin. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Stek köttet runtom tills det fått fin färg. Lägg på rotsakerna, laga klart i ugnen ca 20 min.
  4. Häll i vatten, balsamvinäger, socker och fond i stekpannan där du stekt köttet. Koka upp och sjud i ca 3 min. Smaka av med salt och peppar.
  5. Gör salladen. Strimla kålen fint. Blanda dijon, honung, vinäger och olja i en skål. Rör i kål och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera.
Tips från oss
Krama kålen med händerna så får du mjukare kål. Om du vill kan du blänka av såsen med 2 msk smör. Då blir den mjuk och fin i smaken.

Varnings ikonAnslutningsproblem