Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Helstekt fläskytterfilé med rostad potatis, balsamicoskyHelstekt fläskytterfilé med rostad potatis, balsamicoskyHelstekt fläskytterfilé med rostad potatis, balsamicoskyCook Time: Yield: 4Ingredients:potatisrödbetorraps/matoljasaltsvartpepparfläskytterfiléflingsaltgrovmalen svartpeppartimjanrosmarinsmör till stekningvattenbalsamvinägerströsockerkalvfondsaltsvartpepparvitkåldijonsenaphonungäppelcidervinägerraps/matoljasaltsvartpepparInstructions:1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tvätta och skiva potatis och rödbetor. Lägg i en ugnsfast form, ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rosta i ugn ca 35 min.
3. Krydda köttet med salt, peppar, timjan och rosmarin. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Stek köttet runtom tills det fått fin färg. Lägg på rotsakerna, laga klart i ugnen ca 20 min.
4. Häll i vatten, balsamvinäger, socker och fond i stekpannan där du stekt köttet. Koka upp och sjud i ca 3 min. Smaka av med salt och peppar.
5. Gör salladen. Strimla kålen fint. Blanda dijon, honung, vinäger och olja i en skål. Rör i kål och smaka av med salt och peppar.
6. Servera.

Helstekt fläskytterfilé med rostad potatis, balsamicosky
recipe
35 min

Helstekt fläskytterfilé med rostad potatis, balsamicosky

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 200 g rödbetor
  • raps/matolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g fläskytterfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • smör till stekning
  • 2 dl vatten
  • 1.5 msk balsamvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 1.5 msk kalvfond
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g vitkål
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk raps/matolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta och skiva potatis och rödbetor. Lägg i en ugnsfast form, ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rosta i ugn ca 35 min.
  3. Krydda köttet med salt, peppar, timjan och rosmarin. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Stek köttet runtom tills det fått fin färg. Lägg på rotsakerna, laga klart i ugnen ca 20 min.
  4. Häll i vatten, balsamvinäger, socker och fond i stekpannan där du stekt köttet. Koka upp och sjud i ca 3 min. Smaka av med salt och peppar.
  5. Gör salladen. Strimla kålen fint. Blanda dijon, honung, vinäger och olja i en skål. Rör i kål och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Krama kålen med händerna så får du mjukare kål. Om du vill kan du blänka av såsen med 2 msk smör. Då blir den mjuk och fin i smaken.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem