
Helstekt fläskytterfilé med rostade morötter & couscous
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 2 msk olivolja
- 2 msk japansk soja
- 1 msk honung
- 1 msk balsamvinäger
- 2 klyftor vitlök
- 500 g fläskytterfilé
- olivolja
- smör
- 280 g couscous
- 500 g morötter
- 3 msk smör
- 2 msk hackad timjan
- 1 klyfta vitlök
- 0.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 70 g rucola
- 2 dl crème fraiche, smaksatt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör samman marinad, olja, soja, honung och balsamvinäger i en plastpåse. Skala och pressa i vitlök. Lägg fläskytterfilén i påsen. Marinera i 10 min.
- Koka couscous enligt anvisningarna på paketet.
- Tvätta och klyfta morötterna, lägg dem i en ugnsfast form. Rör samman smör, hackad timjan, pressad vitlök, salt och peppar. Klicka på morötterna.
- Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör, bryn köttet så att det får en fin stekyta. Lägg på morötterna och laga i ugn ca 20-25 min.
- Servera med rucola och crème fraiche.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Osäker på om ditt kött är klart? Filén ska ha en innertemperatur på 65-68 grader.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna