Hoisinglazade karréburgare med picklade grönsaker och sojamajo
269
Hoisinglazade karréburgare med picklade grönsaker och sojamajo
recipe
City Gross
35 min

Hoisinglazade karréburgare med picklade grönsaker och sojamajo

Ingredienser

Pickla

  • 200 g morötter
  • 1 st rödlök
  • 1 dl socker
  • 1 dl vitvinsvinäger

Sås

  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl vatten
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk honung
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 krm torkad ingefära
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk maizena
  • 600 g karré

Majo

  • 4 msk majonnäs
  • 1 tsk japansk soja
  • 250 g salladskål
  • 0.5 st gurka
  • 4 st hamburgerbröd

Gör så här

  1. Pickla grönsakerna. Skala och strimla morötter och polkabetor fint. Värm upp socker och vinäger i en gryta till sockret löst sig. Dra av från plattan och rör i polkabetor och morötter.
  2. Rör ihop ingredienserna till såsen (utom maizenaredningen) i en kastrull och låt det koka upp så att socker och honung löser sig.
  3. Sjud på svag värme en liten stund höj sedan värmen lite och blanda i maizenaredning under omrörning. Om såsen blir för tjock späd med mer vatten.
  4. Skiva karrén och pensla den med 1/3 av hoisinsåsen, spara resten att servera till maten. Grilla.
  5. Rör ihop majonnäs och soja.
  6. Strimla kålen och skiva gurkan.
  7. Lägg ihop burgare.

Varnings ikonAnslutningsproblem