Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Jägarschnitzel med svampsåsJägarschnitzel med svampsåsJägarschnitzel med svampsåsCook Time: Yield: 4Ingredients:potatisgul lökchampinjonerskinka i bitsaltsvartpepparflytande margarinmaizena redningvattengrönsaksbuljongtärningmjölk 0,5%sojamejrammorötterInstructions:
  1. Sätt ugnen på 75°.
  2. Skala och koka potatisen. Skala och finhacka löken. Skiva champinjonerna.
  3. Skär skinkan i 1,5 cm tjocka skivor, krydda med salt och peppar. Hetta upp margarin i en stekpanna och stek på båda sidor i ca 4-5 minuter. Lägg i en ugnsfast form och ställ in i ugnen för att hålla dem varma.
  4. Fräs lökhacket i pannan. Tillsätt svampen och fräs med i ca 5 minuter. Tillsätt ev ett par matskedar vatten så att det inte blir torrt i pannan.
  5. Strö redning över lök- och svamphacket och häll på vatten och smulad buljongtärning. Låt koka i ca 5 minuter. Tillsätt mjölk, soja, mejram och ev mer redning. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Servera skinkschnitzlarna med potatis, svampsås och morötter. SmartPoints/portion: Grön plan:9 Blå plan:9 Lila plan:5
Jägarschnitzel med svampsås
recipe
35 min

Jägarschnitzel med svampsås

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 st gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 600 g skinka i bit
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 msk maizena redning
  • 3 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 3 msk mjölk 0,5%
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk mejram
  • 500 g morötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 75°.
  2. Skala och koka potatisen. Skala och finhacka löken. Skiva champinjonerna.
  3. Skär skinkan i 1,5 cm tjocka skivor, krydda med salt och peppar. Hetta upp margarin i en stekpanna och stek på båda sidor i ca 4-5 minuter. Lägg i en ugnsfast form och ställ in i ugnen för att hålla dem varma.
  4. Fräs lökhacket i pannan. Tillsätt svampen och fräs med i ca 5 minuter. Tillsätt ev ett par matskedar vatten så att det inte blir torrt i pannan.
  5. Strö redning över lök- och svamphacket och häll på vatten och smulad buljongtärning. Låt koka i ca 5 minuter. Tillsätt mjölk, soja, mejram och ev mer redning. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Servera skinkschnitzlarna med potatis, svampsås och morötter. SmartPoints/portion: Grön plan:9 Blå plan:9 Lila plan:5

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Det är också gott att låta schnitzlarna gotta sig lite i såsen innan servering.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem