Kanelfläsk med varm potatis och gurksallad
recipe
City Gross
35 min

Kanelfläsk med varm potatis och gurksallad

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

116,80 kr

Ingredienser

  • 700 g potatis
  • 1 st gurka
  • 500 g fläskkarré i bit
  • 140 g bacon
  • 8 st grillspett
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 krm sambal oelek

Dressing

  • 0.5 st citron
  • 1 msk honung
  • 1.5 msk senap
  • 0.75 dl olivolja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala potatisen och dela ner i bitar, koka den mjuk i saltat vatten. Skala gurkan och skär ner i grova bitar.
  2. Skär karrén i stora kuber, varva köttet och bacon och trä upp på grillspett, smaksätt spetten med salt och peppar. Blanda sirap, vinäger och kryddorna till en glaze.
  3. Stek spetten på medelhög värme i en stekpanna i ca 8-10 min. Vänd dem då och då under stekningen. Ta stekpannan åt sidan och pensla köttet med ”glazen” så spetten blir glaserade, värm på spetten igen på spisen försiktigt så att såsen blir karamelliserad på köttet.
  4. Häll av potatisen och lägg upp på ett fat tillsammans med gurkan, blanda ihop dressingen med citronsaft ,honung, senap och olivolja.
  5. Häll dressingen över potatissalladen och smaksätt med salt och peppar, servera med grillspetten.

Varnings ikonAnslutningsproblem