Karré i sojasås med risnudlar och picklad gurka och blomkål
144.2
Karré i sojasås med risnudlar och picklad gurka och blomkål
recipe
City Gross
35 min

Karré i sojasås med risnudlar och picklad gurka och blomkål

Ingredienser

  • 180 g risnudlar
  • 1 dl socker
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st blomkål
  • 600 g karré
  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk socker
  • 1 krm sambal oelek
  • 0.5 msk maizena
  • 2 st tomat

Gör så här

  1. Koka nudlar enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Koka upp socker och vinäger. Låt svalna innan du häller den över strimlad gurka och tunt skivad blomkål.
  3. Strimla karrén tunt. Fräs snabbt i en het panna.
  4. Vispa samman soja, socker, sambal oelek och maizena och häll i pannan över köttet.
  5. Servera med tärnad tomat.
Tips från oss

Sockret i den här rätten gör köttet karamelliserat och sådär härligt klistrigt. Om du inte vill ha så mycket socker i din mat kan du halvera mängden.

Varnings ikonAnslutningsproblem