Karré med citrus & honung
recipe
City Gross
35 min

Karré med citrus & honung

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
167,40 kr

Ingredienser

  • 280 g bulgur
  • 2 st rödlök
  • 200 g morötter
  • raps/matolja
  • flingsalt
  • 500 g karré
  • 2 msk honung
  • 3 msk japansk soja
  • 1 st lime
  • 1 dl vatten
  • 0.5 msk maizena
  • salt
  • svartpeppar
  • 35 g rucola
  • 1 dl jordnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.
  3. Skala och klyfta löken, tvätta och dela morötterna. Lägg i en ugnsfast form, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 20 min. Blanda med den färdiga bulgurn.
  4. Skiva och strimla karrén, stek den i en stekpanna tills den börjar få färg. Vispa samman honung, soja, pressad lime, vatten och maizena. Häll över det stekta köttet och stek tills köttet börjat bli krispigt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med rucola och jordnötter.

Varnings ikonAnslutningsproblem