
Karré med citrus & honung
Välj antal portioner:
4 portioner
165,40 kr
Ingredienser
- 280 g bulgur
- 2 st rödlök
- 200 g morötter
- raps/matolja
- flingsalt
- 500 g karré
- 2 msk honung
- 3 msk japansk soja
- 1 st lime
- 1 dl vatten
- 0.5 msk maizena
- salt
- svartpeppar
- 35 g rucola
- 1 dl jordnötter
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet.
- Skala och klyfta löken, tvätta och dela morötterna. Lägg i en ugnsfast form, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 20 min. Blanda med den färdiga bulgurn.
- Skiva och strimla karrén, stek den i en stekpanna tills den börjar få färg. Vispa samman honung, soja, pressad lime, vatten och maizena. Häll över det stekta köttet och stek tills köttet börjat bli krispigt. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med rucola och jordnötter.