Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Karré med dillig blomkålssallad, rostad potatis & skysås
223.25
Karré med dillig blomkålssallad, rostad potatis & skysås
recipe
35 min

Karré med dillig blomkålssallad, rostad potatis & skysås

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 600 g karré

Marinad

  • 3 msk raps/matolja
  • 2 msk soja
  • 0.5 msk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 krm flingsalt
  • 3 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 1.5 msk kalvfond
  • 2 msk smör
  • 0.5 krm vitpeppar

Sallad

  • 0.5 st blomkål
  • 1 msk raps/matolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 krm sambal oelek
  • 2 krm dill
  • 2 krm flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och klyfta potatisen. Lägg i en ugnssäkerform och häll över olja, salta. Laga i ugnen i 25-30 minuter.
  3. Skiva karrén och marinera den i olja, soja, honung, balsamvinäger, salt och peppar.
  4. Hacka blomkålen fint. Lägg i en skål och rör i olja, vitvinsvinäger, sambal oelek, dill och salt.
  5. Hetta upp en stekpanna och stek köttet utan marinad tills det är klart, lyft upp det på en tallrik. Vispa i marinad i stekpannan. Vispa i vatten, fond och smör. Smaka av med peppar och lägg tillbaka köttet.
  6. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Gör en potatissallad genom att röra samman den rostade potatisen med blomkålssalladen. Ringla över skysåsen.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem