Karré med dillig blomkålssallad, rostad potatis & skysås
recipe
City Gross
35 min

Karré med dillig blomkålssallad, rostad potatis & skysås

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
180,20 kr

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 600 g karré

Marinad

  • 3 msk raps/matolja
  • 2 msk soja
  • 0.5 msk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 krm flingsalt
  • 3 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 1.5 msk kalvfond
  • 2 msk smör
  • 0.5 krm vitpeppar

Sallad

  • 0.5 st blomkål
  • 1 msk raps/matolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 krm sambal oelek
  • 2 krm dill
  • 2 krm flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och klyfta potatisen. Lägg i en ugnssäkerform och häll över olja, salta. Laga i ugnen i 25-30 minuter.
  3. Skiva karrén och marinera den i olja, soja, honung, balsamvinäger, salt och peppar.
  4. Hacka blomkålen fint. Lägg i en skål och rör i olja, vitvinsvinäger, sambal oelek, dill och salt.
  5. Hetta upp en stekpanna och stek köttet utan marinad tills det är klart, lyft upp det på en tallrik. Vispa i marinad i stekpannan. Vispa i vatten, fond och smör. Smaka av med peppar och lägg tillbaka köttet.
  6. Servera.
Tips från oss
Gör en potatissallad genom att röra samman den rostade potatisen med blomkålssalladen. Ringla över skysåsen.

Varnings ikonAnslutningsproblem