
Karré med pasta & rostad kål
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 340 g tagliatelle
- 400 g vitkål
- bakplåtspapper
- 50 g smör
- 2 msk honung
- 1 tsk salt
- 500 g karré
- 1 msk fänkålsfrön
- 2 tsk salt
- 1 tsk chili flakes
- smör
- 2 dl vatten
- 1 dl grädde
- 2 msk dijonsenap
- 2 msk kalvfond
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Skär kålen i klyftor. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Smält smöret och rör i honung och salt. Pensla kålen med smörblandningen. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min.
- Skiva köttet tunt, krydda med mortlad fänkål, salt och chiliflakes. Stek i lite smör tills köttet är klart, ta upp och lägg på en tallrik. Vispa ur stekpannan med vatten. Häll i grädde, senap och fond. Låt koka upp och lägg sen tillbaka köttet igen. Smaka av såsen med salt och peppar.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna