Karrè med skysås och krispig kålsalladKarrè med skysås och krispig kålsalladKarrè med skysås och krispig kålsalladCook Time: Yield: 4Ingredients:potatisrapsoljaflingsaltkarrésmörsaltsvartpeppargul lökmorotsmörlagerbladtimjanrött matlagningsvinkalvfondvattensaltsvartpepparmaizenavitkålolivoljavitvinsvinägersaltsvartpepparsenaprucolaInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och klyfta potatisen, lägg den på en plåt och ringla över olja, salta och laga i ugn ca 30 min.
  2. Skär köttet i skivor. Hetta upp en stekpanna med smör. Salta och peppra köttet och stek den tills det har fått fin färg. Lägg i en ugnsfast form.
  3. Skala och strimla lök och morot. Använd gärna en potatisskalare när du strimlar moroten. Smält smör i stekpannan och stek lök, morot, lagerblad och timjan i ett par minuter. Häll på matlagningsvin och låt det koka med i 1 min. Häll i fond och vatten. Smaka av med salt och peppar, red såsen med maizena och häll över kotletterna. Laga klart i ugn ca 10 min.
  4. Strimla kålen fint. Lägg i en skål och rör i olja, vinäger, salt, peppar och senap.
  5. Servera med rucola.
Karrè med skysås och krispig kålsallad
recipe
City Gross
35 min

Karrè med skysås och krispig kålsallad

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 500 g karré
  • smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st gul lök
  • 100 g morot
  • smör
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl rött matlagningsvin
  • 1.5 msk kalvfond
  • 1.5 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk maizena
  • 400 g vitkål
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk senap
  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och klyfta potatisen, lägg den på en plåt och ringla över olja, salta och laga i ugn ca 30 min.
  2. Skär köttet i skivor. Hetta upp en stekpanna med smör. Salta och peppra köttet och stek den tills det har fått fin färg. Lägg i en ugnsfast form.
  3. Skala och strimla lök och morot. Använd gärna en potatisskalare när du strimlar moroten. Smält smör i stekpannan och stek lök, morot, lagerblad och timjan i ett par minuter. Häll på matlagningsvin och låt det koka med i 1 min. Häll i fond och vatten. Smaka av med salt och peppar, red såsen med maizena och häll över kotletterna. Laga klart i ugn ca 10 min.
  4. Strimla kålen fint. Lägg i en skål och rör i olja, vinäger, salt, peppar och senap.
  5. Servera med rucola.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem