Kasslergryta med mos
167.2
Kasslergryta med mos
recipe
City Gross
35 min

Kasslergryta med mos

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • 500 g kassler
  • 1 st rödlök
  • smör till stekning
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar
  • 400 g vitkål
  • 1 st paprika
  • 0.5 st gurka

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk.
  2. Skiva kasslern tunt, och strimla den sen fint. Skala och klyfta löken. Stek lök och kassler i smör. Häll på vitt matlagningsvin och låt sjuda i ett par minuter.
  3. Rör i crème fraiche och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vispa/mosa samman potatisen med mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  5. Strimla kålen fint, strimla även paprikan, blanda i en skål. Dela gurkan i stavar.
  6. Servera.
Tips från oss
Vuxentips. En god vinägrett till salladen får du genom att visa samman 2 msk raps/matolja, 1 tsk dijonsenap, 1 msk vitvinsvinäger, 1 tsk honung, salt och peppar.

Varnings ikonAnslutningsproblem