Kotlett i gräddsås med rostade rotsaker
197
Kotlett i gräddsås med rostade rotsaker
recipe
City Gross
35 min

Kotlett i gräddsås med rostade rotsaker

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 300 g palsternacka
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 500 g kotlett
  • smör till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st gul lök
  • 250 g morötter
  • smör till stekning
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 3 dl vatten
  • 1.5 msk kalvfond
  • 1.5 dl grädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk maizena
  • 70 g spenat
  • 2 st tomat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatis och palsternacka, lägg den på en plåt och ringla över olja, salta och laga i ugn ca 30 min.
  3. Skär köttet i skivor. Hetta upp en stekpanna med smör. Salta och peppra köttet och stek den tills det har fått fin färg. Lägg i en ugnsfast form.
  4. Skala och strimla lök och morot. Använd gärna en potatisskalare när du strimlar moroten. Smält smör i stekpannan och stek lök, morot, lagerblad och timjan i ett par minuter. Häll på vatten, fond och grädde. Låt sjuda i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar, red såsen med maizena och häll över kotletterna. Laga klart i ugn ca 10 min.
  5. Servera med spenat och skivad tomat.

Varnings ikonAnslutningsproblem