Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Kotlett i gräddsås med rostade rotsakerKotlett i gräddsås med rostade rotsakerKotlett i gräddsås med rostade rotsakerCook Time: Yield: 4Ingredients:potatispalsternackaraps/matoljaflingsaltkotlettsmör till stekningsaltsvartpeppargul lökmoröttersmör till stekninglagerbladtimjanvattenkalvfondgräddesaltsvartpepparmaizenaspenattomatInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatis och palsternacka, lägg den på en plåt och ringla över olja, salta och laga i ugn ca 30 min.
  3. Skär köttet i skivor. Hetta upp en stekpanna med smör. Salta och peppra köttet och stek den tills det har fått fin färg. Lägg i en ugnsfast form.
  4. Skala och strimla lök och morot. Använd gärna en potatisskalare när du strimlar moroten. Smält smör i stekpannan och stek lök, morot, lagerblad och timjan i ett par minuter. Häll på vatten, fond och grädde. Låt sjuda i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar, red såsen med maizena och häll över kotletterna. Laga klart i ugn ca 10 min.
  5. Servera med spenat och skivad tomat.
Kotlett i gräddsås med rostade rotsaker
recipe
35 min

Kotlett i gräddsås med rostade rotsaker

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 300 g palsternacka
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 500 g kotlett
  • smör till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st gul lök
  • 250 g morötter
  • smör till stekning
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 3 dl vatten
  • 1.5 msk kalvfond
  • 1.5 dl grädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk maizena
  • 70 g spenat
  • 2 st tomat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatis och palsternacka, lägg den på en plåt och ringla över olja, salta och laga i ugn ca 30 min.
  3. Skär köttet i skivor. Hetta upp en stekpanna med smör. Salta och peppra köttet och stek den tills det har fått fin färg. Lägg i en ugnsfast form.
  4. Skala och strimla lök och morot. Använd gärna en potatisskalare när du strimlar moroten. Smält smör i stekpannan och stek lök, morot, lagerblad och timjan i ett par minuter. Häll på vatten, fond och grädde. Låt sjuda i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar, red såsen med maizena och häll över kotletterna. Laga klart i ugn ca 10 min.
  5. Servera med spenat och skivad tomat.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem