Kotlettgryta med julens alla dofter
Kotlettgryta med julens alla dofter
recipe
City Gross
35 min

Kotlettgryta med julens alla dofter

Ingredienser

  • 250 g ris
  • 500 g kotlett i bit
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 krm ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 krm kanel
  • 1 msk smör att steka i
  • 1 dl rött matlagningsvin
  • 1 st lagerblad
  • 3 dl vatten
  • 1 st oxbuljongtärning
  • 2 msk sweet chili
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 200 g rödkål
  • 1 msk raps/matolja
  • 1 tsk senap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk honung
  • 1 krm flingsalt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skiva köttet och strimla det sen fint. Skala och strimla löken. Skala vitlöken.
  3. Stek kött, lök och pressad vitlök tillsammans med ingefära, sambal oelek och kanel i smör.
  4. Häll på rött matvin, lagerblad, vatten, fond/buljong, sweet chili och grädde. Sjud under lock i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  5. Strimla kålen fint och krama den med händerna i en skål. Rör i olja, senap, vinäger, honung, salt och peppar.
  6. Servera.
Tips från oss
Kanel ger mycket smak åt den här grytan även om 1 krm kan låta lite. Börja med hälften, smaka av och fyll på med mer om du vill. Härligt juliga dofter kommer sprida sig i köket.

Varnings ikonAnslutningsproblem