Krämig fläskfilé med timjan och söt ärtsallad
recipe
City Gross
25 min

Krämig fläskfilé med timjan och söt ärtsallad

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
308,60 kr

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 st gul lök
  • salt
  • peppar
  • smör
  • raps/matolja till stekning
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1.5 msk japansk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl vatten
  • 0.5 msk maizena till redning
  • salt
  • peppar
  • 340 g pasta
  • 150 g sugarsnaps
  • 2 st tomater
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • flingsalt

Gör så här

  1. Dela köttet på längden och skär i 2 cm skivor. Skala och finhacka löken.
  2. Salta och peppra köttet, bryn köttet med löken i en stekpanna med smör och olja, tillsätt torkad timjan.
  3. Häll på grädde, soja, sambal oelek och vatten, låt sjuda i 8-10 min.
  4. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  5. Red av såsen med maizena och kolla smaksättningen med salt och peppar.
  6. Strimla sugarsnapsen så fint du kan och skär ner tomaten i grova tärningar. Lägg upp grönsakerna på ett fat och stänk över olivolja och lite vinäger, avsluta med lite flingsalt på toppen.
Tips från oss
Servera filén direkt ur stekpannan så håller det sig varmt längre , servera med sallad och pastan bredvid.

Varnings ikonAnslutningsproblem