
Krämig fläskytterfilé med varm bulgursallad
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 600 g fläskytterfilé
- 250 g champinjoner
- 1 st gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 2 tsk rapsolja
- 2 dl fraiche 5%
- 1 tsk dragon torkad
- 2 tsk dijonsenap
- salt
- svartpeppar
Bulgursallad
- 2 dl fullkornsbulgur
- 1 st röd paprika
- 250 g morötter
- 1 st rödlök
- 1 st zucchini
- 0.5 msk rapsolja
Gör så här
- Skiva kött och svamp, finhacka lök och vitlök.
- Värm olja i en djup panna och stek lök och vitlök på låg värme några minuter. Lägg i kött och svamp, höj värmen och stek allt ca 5 minuter. Blanda ner fraiche, dragon och senap. Låt sjuda ca 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Strimla paprika och morot. Skiva lök och zucchini tunt. Hetta upp olja i en panna och stek grönsakerna hastigt. Salta och peppra och blanda med bulgur. Servera med fläskytterfilén. SmartPoints/portion: Grön plan:9 Blå plan:9 Lila plan:5
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Byt ut torkad dragon mot färsk.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna