Krämig gryta med dill
166.4
Krämig gryta med dill
recipe
City Gross
35 min

Krämig gryta med dill

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 250 g morötter
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 st purjolök
  • 500 g fläskytterfilé
  • 25 g dill
  • 1 msk smör
  • 2 st lagerblad
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 dl vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • 35 g sallad

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  2. Tvätta och slanta morötterna, skala och strimla löken. Skär purjolöken i bitar. Tärna köttet i ca 2x2 cm. Skär av dillkvistarna, spara dillvipporna till såsen.
  3. Fräs morötter, lök, purjolök, kött och dillkvistar i smör med lagerblad och vitpeppar i omgångar. Lägg över i en gryta.
  4. Häll på vatten och crème fraiche. Låt sjuda under lock i ca 20 min. Hacka dill och vänd ner i såsen.
  5. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Det ska smaka lite söt/syrligt.
  6. Servera med sallad.
Tips från oss
Sugen på långkok? Låt grytan sjuda en timme extra.

Varnings ikonAnslutningsproblem