Kryddig karré med rostad potatis och äpplecrunch
recipe
City Gross
35 min

Kryddig karré med rostad potatis och äpplecrunch

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

177,40 kr

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 500 g fläskkarré
  • smör till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 2 st äpplen
  • 0.5 st gul lök
  • smör till stekning
  • 2 msk socker
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 2 krm sambal oelek
  • 300 g morötter
  • 1.5 dl yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta och dela potatisen i klyftor. Lägg på en plåt och ringla över olja, salta och laga i ugn ca 30 min.
  3. Skär köttet i skivor, strimla det sen fint. Stek i en stekpanna med lite smör tillsammans med salt, peppar och mortlade fänkålsfrö.
  4. Kärna ur och tärna äpple, skala och strimla löken. Bryn i en kastrull med smör. Rör i socker, vinäger och sambal oelek. Sjud i ca 5 min. Äppelbitarna ska mjukna och koka ihop till en såsig konsistens. Späd ev med lite vatten.
  5. Servera med morötter i stavar och en klick yoghurt.
Tips från oss
Äpplena kan vara olika söta och kanske är det så att du inte behöver använda så mycket socker som det står i receptet. Smaka dig fram.

Tips.
Om du vill kan du röra i yoghurten i köttet precis innan servering.

Varnings ikonAnslutningsproblem