Marinerad fläskfilé med baconlindad sparris & grillad citronMarinerad fläskfilé med baconlindad sparris & grillad citronMarinerad fläskfilé med baconlindad sparris & grillad citronCook Time: Yield: 4Ingredients:fläskfiléfärsk timjanvitlöksklyftor, krossademörk ölrapsoljasaltsvartpepparpotatisrödlökvitlöksklyftorfoliekruka färsk timjanolivoljasaltpepparfoliesparrisbaconcitronspetskålaioli, favoritInstructions:
  1. Putsa köttet och lägg det sen i en påse. Häll på marinaden och låt stå i en timme.
  2. Tvätta och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Skala och strimla löken. Skala och hacka vitlöken fint. Lägg på folie och toppa med timjan, olja, salt och peppar. Nyp ihop till ett paket.
  3. Linda in sparris med bacon, dela citronen, dela spetskålen i kvartar.
  4. Lägg köttet på hett grillgaller och låt det få fin färg runt om. Grilla köttet på indirekt värme, tills innertemperaturen är 70 grader. Grilla potatisen ca 15-20 min, pressa över den grillade citronen. Grilla alla grönsaker.
  5. Servera med sås.
Marinerad fläskfilé med baconlindad sparris & grillad citron
recipe
City Gross
120 min

Marinerad fläskfilé med baconlindad sparris & grillad citron

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé

Marinad

  • 0.5 st färsk timjan
  • 4 st vitlöksklyftor, krossade
  • 2 dl mörk öl
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 900 g potatis
  • 1 st rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • folie
  • 0.5 st kruka färsk timjan
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • folie
  • 250 g sparris
  • 140 g bacon
  • 1 st citron
  • 1 st spetskål
  • 1 burk aioli, favorit

Gör så här

  1. Putsa köttet och lägg det sen i en påse. Häll på marinaden och låt stå i en timme.
  2. Tvätta och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Skala och strimla löken. Skala och hacka vitlöken fint. Lägg på folie och toppa med timjan, olja, salt och peppar. Nyp ihop till ett paket.
  3. Linda in sparris med bacon, dela citronen, dela spetskålen i kvartar.
  4. Lägg köttet på hett grillgaller och låt det få fin färg runt om. Grilla köttet på indirekt värme, tills innertemperaturen är 70 grader. Grilla potatisen ca 15-20 min, pressa över den grillade citronen. Grilla alla grönsaker.
  5. Servera med sås.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem